Κυριακή 22 Μαΐου 2016 7η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας Skyrace και Scalerace.

Δευτέρα 16th, Μάιος 2016 / 22:32 Written by
Κυριακή 22 Μαΐου 2016 7η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας Skyrace και Scalerace.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016 7η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας Skyrace και Scalerace

ziriaccrace2016

Την Ζήρεια του 2016 να την δούμε κάπως χειμωνιάτικα.  Αν και το πόσο διαφορετικά θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα κέφια της…

Την Κυριακή 22 Μαίου 2016, στην γνωστή πια πλατεία της Γκούρας, στην κοιλάδα του Φενεού, θα δοθεί η εκκίνηση της 7ης Αγωνιστικής Διάσχισης Ζήρειας ή με το διεθνές όνομα  Garmin Ziria Skyrace.   Ο στόχος μας θα είναι να δούμε ένα διαφορετικό και ίσως πιο απαιτητικό βουνό, που θα ζητά από τον δρομέα άνεση μα και αμέριστη προσοχή σε κάθε καιρική περιπέτεια. Μία περιπέτεια που θα συνδυάζει τεχνική αντοχή,  ταχύτητα και δύναμη.  Το πιο μαγικό ; πώς μέχρι να γίνει ο αγώνας κανένας και ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει. Εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε κέφι  του καιρού.

Οι εκπλήξεις και τα δώρα προς του αθλητές θα είναι περισσότερες φέτος και όλο το ύφος του αγώνα θα αλλάξει.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τον αγώνα και χορηγοί-υποστηρικτές που βρίσκονται κοντά μας από τον πρώτο αγώνα της Ζήρειας θα δώσουν τον δικό τους χαρακτήρα στην διαμόρφωση της πλατείας αλλά και στην παραμονή των συνοδών έτσι ώστε να ζήσουν και αυτοί την δική τους περιπέτεια.

Σας περιμένουμε για μια αναμέτρηση με τον ίδιο σας τον εαυτό, σε έναν αγώνα που σέβεται την προσπάθεια των αθλητών και τους προσφέρει κάθε χρόνο μια καινούργια εμπειρία σε έναν αυθεντικό Skyrace αγώνα.

Garmin Ziria Skyrace 2016

Stay with us, sky is the Limit.

Ασημίνα Συλαίου

Στην κορυφή της Ζήρειας, στα μονοπάτια της Γκούρας

Αυτή η ορεινή γη με τις παρθένες ομορφιές  της,  αφήνει την αίσθηση  της μοναδικότητά της, ενώ τις προσφέρει απλόχερα σε κάθε μάτι και αυτί  που θέλει να ακούσει και να δει.

Ο δήμος Φενεού, με έδρα τη Γκούρα έχει χαρακτηριστεί, δικαίως  «Κορινθιακή Ελβετία» λόγω της μοναδικής γεωγραφικής του θέσης και ομορφιάς.

Ίσως κουβαλάει το μεγαλύτερο μέρος της μυθολογίας μας καθώς  από τη Σικυώνα (ή Μυκώνη) ξεκινά ο χωρισμός των αγαθών του κόσμου μεταξύ Θεών και ανθρώπων, όπου συγκεντρώθηκαν εκεί για να τα χωρίσουν μετά την Τιτανομαχία. Στο Όρος  της Κυλλήνης ή Ζήρεια, σε κάποιο σπήλαιό της, γεννήθηκε ο Θεός των Θεών Δίας! Όπου ο Ερμής ανακάλυψε το πρώτο μουσικό όργανο (λύρα), όπως λέγεται, το οποίο και πρόσφερε στον αδερφό του Απόλλωνα προκειμένου να τον εξευμενίσει. Στο Φενεό φέρεται να κατασκεύασε ο ημίθεος Ηρακλής τα κανάλια ή καταβόθρες που οδηγούν τα όμβρια ύδατα των ποταμών Όμβριος και Δόξας στη θάλασσα. Λειτουργούν ακόμη και σήμερα ικανοποιητικά!

Ιστορικά η περιοχή έχει ξεκίνημα στα 5000 π.Χ. και φτάνει μέχρι και το 1830 μ.χ.!  Δε θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάτι για  αναφέρουμε καθώς θα ήταν άδικο και λιγοστό..

Γι’ αυτούς τους λόγους  και για άλλους τόσους επιλέξαμε αυτή η μαγική γη! Για να ζήσουμε το “ταξίδι” μας  και τη μαγεία αυτού του τόπου κατακτώντας την κορυφή της..! ανακαλύπτοντας τα όριά μας..!μαζί!

Καλή ανάβαση στην Ζήρεια!!!

Περισσότερα στο site του αγώνα: http://www.zccr.gr/

Σχόλια Facebook

Σχόλια

About the author

View all articles by admin









Σε απόσταση αναπνοής από το Ξυλόκαστρο βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας με πολύ καλά οργανωμένους ξενώνες, ξενοδοχεία με δυνατότητα πολυτελούς διαμονής καθώς και ταβέρνες, cafe- bar και διάφορα άλλα καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων στα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας!