Παπαδόπουλος Παναγιώτης Χειρουργός Ορθοπεδικός MD , MSc στο Ξυλόκαστρο

Παρασκευή 30th, Δεκέμβριος 2016 / 20:31 Written by
Παπαδόπουλος Παναγιώτης Χειρουργός Ορθοπεδικός MD , MSc στο Ξυλόκαστρο

Παπαδόπουλος Παναγιώτης Χειρουργός Ορθοπεδικός  MD , MSc

Διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των παθήσεων και κακώσεων του μυοσκελετικού

Ιατρικές Πράξεις

Όλες οι ιατρικές πράξεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ειδικότητας Ορθοπαιδικής.

Ιατρικές Γνωματεύσεις

Έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων – γνωματεύσεων, χορήγηση αναρρωτικής άδειας.

Βιολογικές Θεραπείες

Εγχύσεις και ενεσοθεραπείες με  αυτόλογους παράγοντες (PRP) και βλαστοκύτταρα (stem cells).

Προληπτική Ορθοπαιδική

Εξατομικευμένη εκτίμηση και ενημέρωση για την διατήρηση της υγείας του μυοσκελετικού.

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Χειρουργική αντιμετώπιση για όλο το φάσμα της ορθοπαιδικής χειρουργικής σε ιδιωτικές κλινικές με ομάδα συνεργατών.

Follow-up

Θεωρούμε την υποστήριξη του ασθενή και το follow-up καταλυτικό παράγοντα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Το ιατρείο είναι πιστοποιημένο για έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών και συνταγών (ιδιωτική επίσκεψη).

Επίσκεψη κατ’ οίκον

Για ασθενείς με πρόβλημα μετακίνησης, κατόπιν συνεννοήσεως.

Η τεκμηρίωση και η εξατομίκευση της αντιμετώπισης αλλά και η έγκυρη ενημέρωση και υποστήριξη του ασθενή θέτουν τις βάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με γνωμονα τον ασθενη προσπαθούμε να βασίζουμε κάθε ιατρική απόφαση στις πιο επίκαιρες και αξιόπιστες αποδείξεις από την ιατρική έρευνα. Ο ενημερωμένος ασθενής θα αποφασίσει μαζί με τον γιατρό την θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Η υποστήριξη του ασθενή και το follow-up καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας διασφαλίζουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

1. Ιστορικό

Ο κάθε ασθενής βιώνει το πρόβλημα του με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Οι αξίες, οι προσδοκίες και οι ανάγκες του θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την επιλογή της κατάλληλης γι’ αυτόν θεραπείας. Λεπτομέρειες που μπορεί να φαίνονται ασήμαντες στον ασθενή μπορεί να βοηθήσουν στην τεκμηρίωση της διάγνωσης ωτσε γιατρος να τις ανασύρει με τις κατάλληλες ερωτήσεις.

2. Κλινική Εξέταση

Η εξέταση του ασθενή πρέπει να είναι πλήρης, δομημένη και τεκμηριωμένη. Κάθε σύμπτωμα και εύρημα δεν έχει το ίδιο “βάρος” στην τεκμηρίωση της διάγνωσης. Οι ιατρικές αποδείξεις της τεκμηριωμένης ορθοπαιδικής σε συνδυασμό με την γνώση και κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας και εμβιομηχανικής βοηθούν σημαντικά. Τα ευρήματα καταγράφονται και είναι στη διάθεση γιατρού και ασθενή ανά πάσα στιγμή.

3. Διαγνωστικές Εξετάσεις

Αν το ιστορικό και η κλινική εξέταση θέτουν την βάση για μια σωστή διάγνωση ο εργαστηριακός και ο απεικονιστικός έλεγχος έρχονται να επιβεβαιώσουν ή να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία στην διερεύνηση του προβλήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιλογή των κατάλληλων εξετάσεων και η σωστή ερμηνεία τους.. Η κλινική συνεκτίμηση των ευρημάτων είναι πάντα απαραίτητη

4. Αναζήτηση Αποδείξεων

Σύμφωνα με τις αρχές της τεκμηριωμένης ορθοπαιδικής ο γιατρός έχοντας στην διάθεση του όλα τα δεδομένα από το ιστορικό, την κλινική εξέταση και τις παρακλινικές εξετάσεις πρέπει στην συνέχεια να αναζητήσει τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες ιατρικές αποδείξεις που ταιριάζουν στο profile του συγκεκριμένου ασθενή.

5. Ενημέρωση Ασθενή

Έχοντας καταλήξει σε μια τεκμηριωμένη διάγνωση και τις διαθέσιμες επιλογές αντιμετώπισης ο γιατρός οφείλει να ενημερώσει πλήρως και σαφώς τον ασθενή για το πρόβλημα του και τις επιλογές του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ασθενή να γνωρίσει και να κατανοήσει σε βάθος που ο ίδιος επιθυμεί ποιο είναι το πρόβλημα και πως αντιμετωπίζεται. Είναι ευθύνη του γιατρού να παρέχει στον ασθενή όλα εκείνα τα δεδομένα και τις πηγές που θα τον βοηθήσουν να ενημερωθεί σωστά

6. Επιλογή Θεραπείας

Υπάρχουν διάφορες μορφές συντηρητικής αντιμετώπισης όπως η φαρμακευτική αγωγή και η φυσιοθεραπεία αλλά και διάφορες χειρουργικές τεχνικές σε περίπτωση χειρουργικής αντιμετώπισης. Κάθε μορφή έχει τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις της. Ο γιατρός αφού ενημερώσει τον ασθενή και συνυπολογίσει τις επιθυμίες του καταστρώνει μαζί του το κατάλληλο πλάνο θεραπείας.

7. Follow-up

Η συνεχής επικοινωνία ανάμεσα στον γιατρό, τον ασθενή και όποιους πιθανούς συνεργάτες κατά την αποθεραπεία διασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η επανεξέταση σε κατάλληλο χρόνο, η εκτίμηση της πορείας αλλά και η δυνατότητα του ασθενή να ζητά διευκρινίσεις και οδηγίες από τον γιατρό του όταν τις χρειάζεται βοηθούν στην αποφυγή λαθών κατά την θεραπεία και στην προσαρμογή της όταν αυτό χρειάζετα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ MD , MSc

Μετεκπαιδευθείς στη Μ. Βρετανία

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στα

Μεταβολικά Νοσήματα Οστών – Οσρεοπόρωση

Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών

Π. Τσαλδάρη 33 Ξυλόκαστρο

Τηλ: 2743026361 – 6937447689

email: orthopedicpap@yahoo.gr

Σχόλια Facebook

Σχόλια

About the author

View all articles by admin


Σε απόσταση αναπνοής από το Ξυλόκαστρο βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας με πολύ καλά οργανωμένους ξενώνες, ξενοδοχεία με δυνατότητα πολυτελούς διαμονής καθώς και ταβέρνες, cafe- bar και διάφορα άλλα καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων στα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας!